"Door het projectmatig werken houd ik afwisseling in mijn werk"

Samantha, projectverpleegkundige
Projectverpleegkundige-bij-GrowWork-uitgelicht

Wat zijn redenen voor jou om in de zorg te werken?

“Ik heb altijd al geweten dat ik in de zorg wilde werken. Als ik vroeger de vraag kreeg ‘wat wil je later worden?’ antwoordde ik altijd met ‘dokter’. Aan dokter worden bleek wel een erg lange studie aan vooraf te gaan, dus heb ik eerst de studie verzorgende IG gedaan, vervolgens mbo-verpleegkunde en na een jaar werken hbo-verpleegkunde.”

Hoe ben je bij GrowWork terechtgekomen?

“Als verpleegkundige wisselde ik vrij vaak van baan. Ik werk graag projectmatig en merkte dat ik na bepaalde tijd weer behoefte had aan iets anders. Ik woon in Zeeland en het leek me interessant om eens in een andere regio te werken. Ik kwam een vacature tegen van GrowWork om in Texel te gaan werken. Na het aflopen van deze functie wilde ik graag bij GrowWork blijven. De adviseurs zijn toen direct op zoek gegaan naar een andere opdracht die bij me paste. Nu ben ik bezig met mijn eerste opdracht als kwaliteitsverpleegkundige in Zeeland. Daarvoor volg ik de opleiding tot kwaliteitsverpleegkundige bij de GrowWork ZorgAcademie.”

,

Wat voor inzichten brengt de opleiding tot kwaliteitsverpleegkundige voor jou?

“Wat voor mij vooral waardevol is aan deze opleiding is dat je met andere kwaliteitsverpleegkundigen samenkomt en leert hoe iedere organisatie kwaliteitsvraagstukken anders inricht. Zo kom je tot nieuwe inzichten en kun je hier weer dingen van meenemen bij de organisatie waar je op dat moment werkt.”

Wat is voor jou het meest van toegevoegde waarde in samenwerking met GrowWork?

“Wat ik vooral fijn vind aan werken bij GrowWork is het projectmatig werken. Wanneer je zelf vaak overstapt van baan wordt dit als iets negatiefs gezien. Via GrowWork houd ik wel dezelfde werkgever maar werk ik in verschillende opdrachten. Door het projectmatig werken houd ik afwisseling in mijn werk. Ik vind het van toegevoegde waarde dat GrowWork in heel Nederland opdrachten heeft en je de mogelijkheid hebt om in andere regio’s een opdracht te doen wanneer je dat wil. Zo kun je ook inzicht verkrijgen in de verschillen per regio. Ik heb contact met mijn adviseur Mariette wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld als ik wil sparren over een probleem waar ik tegen aanloop. Het is fijn om een sparringpartner te hebben buiten de organisatie waar je op dat moment werkt. Ook neemt Mariette het proces van het zoeken naar een nieuwe opdracht die goed bij je past volledig uit handen.”

Werken bij GrowWork?

Interesse om als projectverpleegkundige aan de slag te gaan bij GrowWork? Hier vind je alle vacatures.