Bij GrowWork zijn we trots om te kunnen melden dat we opnieuw het tweejaarlijkse keurmerk hebben ontvangen voor onze trainingen in het Omaha System. Dit keurmerk, uitgegeven door Omaha System Nederland, staat voor expertise en consistentie in kennisoverdracht rondom het classificatiesysteem dat sinds 2017 verplicht is voor de wijkverpleging. Het is een erkenning van onze inspanningen om hoogwaardige trainingen te bieden die aansluiten op de nieuwste eisen en ontwikkelingen in de wijkverpleging.

Wat is het Omaha System-keurmerk?

Het Omaha System is een internationaal erkend classificatiesysteem dat wijkverpleegkundigen ondersteunt in het vakbekwaam indiceren en organiseren van zorg. Sinds 2017 is het gebruik ervan door zorgverzekeraars verplicht gesteld voor alle zorgorganisaties binnen de wijkverpleging. Het keurmerk dat wij ontvangen, is een officiële bevestiging dat onze trainingen voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van kennisoverdracht, praktische toepasbaarheid en actualiteit.

Bij GrowWork en de ZorgAcademie zien we het Omaha-keurmerk als een beloning voor onze continue inzet. Ons team onderhoudt nauw contact met de inhoudsdeskundigen van Omaha System Nederland, woont webinars en ledenbijeenkomsten bij en draagt bij aan de doorontwikkeling van het systeem in de praktijk. Op deze manier zorgen we ervoor dat onze kennis up-to-date blijft en dat we wijkverpleegkundigen kunnen trainen volgens de laatste inzichten en best practices.

De waarde van het Omaha System in de wijkverpleging

In een steeds complexer wordend zorglandschap biedt het Omaha System structuur en uniformiteit, wat de kwaliteit van de zorg bevordert en professionals helpt om efficiënt en effectief zorg te indiceren en organiseren. Bij GrowWork trainen we wijkverpleegkundigen niet alleen in het werken met het systeem, maar bieden we hen ook inzicht in de bredere kaders van de wijkverpleging. Denk hierbij aan de financiering van zorg, wettelijke eisen, toetsingskaders en het Generiek Kompas, dat onlangs is vastgesteld als het nieuwe kwaliteitskader voor de wijkverpleging.

GrowWork: al bijna 10 jaar toonaangevend in Omaha-trainingen

GrowWork was een van de eerste trainingsbureaus in Nederland die door Omaha System Nederland werd geaccrediteerd om trainingen te geven in dit systeem. Met de kennis en ervaring die we in de afgelopen tien jaar hebben opgebouwd, hebben we een sterke reputatie verworven als opleider voor wijkverpleegkundigen die willen werken aan hun vakbekwaamheid. Ons hernieuwde keurmerk bevestigt onze toewijding aan kwaliteit en betrouwbaarheid in een sector die continu in ontwikkeling is.

Vooruitkijken: blijvend bijdragen aan de wijkverpleging

Onze missie is om de beste kennis en vaardigheden te bieden aan wijkverpleegkundigen, zodat zij met vertrouwen en vakbekwaamheid hun werk kunnen doen. Het Omaha System-keurmerk is voor ons niet alleen een erkenning, maar ook een motivatie om ons nog verder te ontwikkelen. We hopen de komende jaren een blijvende bijdrage te mogen leveren aan de implementatie en doorontwikkeling van het Omaha System binnen de wijkverpleging.

Werk je als (wijk)verpleegkundige en wil je jezelf verder ontwikkelen? Neem deel aan onze trainingen bij de ZorgAcademie van GrowWork en profiteer van onze jarenlange expertise en accreditatie.