Langzaam starten we onze opleidingen bij de ZorgAcademie weer op. Hoewel we nog niet volledig aan de slag zijn – veel zorgorganisaties zijn nog in vakantieritme – hebben we de afgelopen periode niet stilgezeten. In tegendeel: als trainers zijn we juist volop bezig geweest met het actualiseren en verbeteren van onze opleidingen.

Samenwerken aan beter onderwijs

Het leven van een trainer is vaak een mix van lesgeven, voorbereiden en evalueren, en meestal gebeurt dit op een vrij individuele manier. Elk van ons brengt zijn of haar eigen stijl, kennis en ervaring mee in de trainingen. Gedurende het jaar, als we de trainingen verzorgen, ontstaan er altijd nieuwe inzichten en ontwikkelingen. Soms zijn die klein en pas je ze meteen toe in je eigen training; soms zijn ze groter en vragen ze om overleg met het hele team. Toch nemen we voor die kleinere verbeterpunten en voor het delen van ervaringen onderling vaak te weinig tijd.

De zomermaanden bieden ons de gelegenheid om wél die tijd te nemen. Tussen onze eigen vakanties door creëren we de ruimte om met elkaar te sparren, nieuwe ideeën uit te wisselen en van elkaars expertise te leren. Want iedere trainer brengt iets unieks mee. De één is bijvoorbeeld sterk in het up-to-date houden van inhoudelijke kennis, de ander blinkt uit in het bedenken van creatieve werkvormen, en weer een ander is een expert in het formuleren van heldere leerdoelen volgens de SMART-methode. Door deze krachten te bundelen, zijn we erin geslaagd om onze opleidingen een frisse impuls te geven.

Een frisse wind door onze trainingen

Tijdens deze gezamenlijke sessies hebben we intensief gekeken naar de inhoud van onze trainingen. Welke onderwerpen zijn nog steeds relevant? Welke vragen horen we vanuit de markt? Welke nieuwe inzichten uit de zorg kunnen we verwerken in ons programma? Voor sommige thema’s is er een grote interesse ontstaan, vaak omdat een van onze trainers daar zelf onlangs een specialisatie in heeft gevolgd. Deze persoonlijke ontwikkeling van onze trainers zorgt ervoor dat we met enthousiasme en actuele kennis onze deelnemers kunnen ondersteunen.

Het resultaat van deze inspanningen mag er zijn. We hebben een frisse en inspirerende reeks trainingen klaargezet die goed aansluiten bij de huidige ontwikkelingen en behoeften in de zorgsector. En natuurlijk blijven we onszelf voortdurend ontwikkelen en onze opleidingen verder aanscherpen, zodat we optimaal inspelen op wat de markt vraagt.

Trots op het resultaat

Als trainers van de ZorgAcademie zijn we trots op het resultaat. We kijken ernaar uit om deze vernieuwde trainingen te verzorgen en onze kennis en ervaring met onze deelnemers te delen. We geloven erin dat onze gezamenlijke inspanning heeft geleid tot een aanbod dat niet alleen leerzaam en actueel is, maar ook inspireert en motiveert om het beste uit jezelf en je werk te halen.

We staan klaar om na de zomer met volle energie weer van start te gaan. Wij zijn er klaar voor. Jullie ook?