Marijke Lucassen

Onze trainers Marijke

“Als geboren Amsterdamse woon ik samen met mijn man in Haarlem. Ik heb twee volwassen kinderen en ik ben een super trotse oma. Na 25 jaar werkzaam te zijn geweest als leidinggevende in de ouderenzorg voelde ik dat er iets anders aan me trok. Kwaliteit van leven en van werken is de focus waar ik me sinds 2014 bij GrowWork voor inzet in de rol als trainer & coach. Hierin komt alles samen. De kennis over organisatieprocessen en haar uitdagingen én de drive om zorgprofessionals te inspireren een evenwaardige relatie op te bouwen met zorgvragers. Een zorgrelatie waarin beiden mens kunnen zijn, waarin ruimte en vertrouwen over en weer kan leiden tot passende zorg. Mijn achtergrond als (systemisch) coach en stembevrijder helpen hier heel erg bij”.

Marion Albers

Header ZorgAcademie

“Woonachtig in het mooie dorp Empe waar ik mij graag inzet als vrijwilliger. Mijn zoon is hovenier en mijn dochter is regieverpleegkundige in het ziekenhuis. Ik heb in het ziekenhuis en in de ouderenzorg gewerkt als verpleegkundige en als leidinggevende. In 2014 ben ik als trainer & coach bij de ZorgAcademie begonnen. Sindsdien geef ik de opleidingen op het gebied van rolontwikkeling van verpleegkundigen in het verbeteren van kwaliteit van zorg in de ouderenzorg. Daarnaast coach ik verpleegkundigen in hun eigen ontwikkeling en ben ik geïnspireerd door het gedachtengoed van Deep Democracy. Ik heb hierin een opleiding gevolgd en daardoor nog meer interesse gekregen in hoe je met de onderstroom kunt werken en dat verschillen er mogen zijn; sterker nog dat juist de verschillen helpen om verder te kunnen ontwikkelen.”

Meggie Henzen

Onze trainers Meggie

“Samen met mijn twee jonge dochters en man woon ik in een klein dorpje in het prachtige Lingewaard. Ik heb ik gewerkt op verschillende afdelingen in verschillende functies binnen het ziekenhuis, vervolgens bij Buurtzorg als verpleegkundige en ik ben enige tijd werkzaam geweest als Fokus trainer en coach.  Begin 2023 ben ik bij de ZorgAcademie gaan werken als trainer & coach. In de opleidingen die ik geef, richt ik mij vooral op hoe je met veel kennis van zaken en plezier je vak als verpleegkundige kan uitoefenen. Een belangrijk deel van de opleiding bestaat uit persoonlijke ontwikkeling en rolontwikkeling, hierin heb ik zelf een flinke reis gemaakt. Voor mij is helder geworden dat zelfkennis  bepalend is voor hoe je dingen aanpakt en succes mee hebt”.

Brechtje Stevens

Onze trainer Brechtje

“Met mijn vriend en twee katten woon ik in het mooie Amersfoort. Ik heb veel ervaring als docent en opleider in het onderwijs van de hbo-v opleiding en verpleegkundige vervolgopleidingen. Na een uitstap te hebben gemaakt als teammanager in de zorg ben ik in de zomer van 2023 begonnen als trainer en coach bij GrowWork. Mijn ambitie is om verpleegkundigen te ondersteunen in het kunnen en durven laten zien van leiderschap. Ik vind het mooi dat goed leiderschap niet alleen te zien is in de directe zorg maar ook in het team en de organisatie. Leiderschap is voor mij (zelf)vertrouwen, bewust keuzes maken en vaardigheden inzetten om deskundigheid te gebruiken. De uitdagingen in de zorg vraagt om verpleegkundigen die in hun kracht staan en leiderschapskwaliteiten inzetten voor kwaliteit van zorg.”