"Ik dacht dat de functie voor kwaliteitsverpleegkundige alleen weggelegd was voor verpleegkundigen met jarenlange ervaring."

Roshnie, Junior Kwaliteitsverpleegkundige
Tekenen contract Roshnie sept 2023

Onze junior kwaliteitsverpleegkundige Roshnie is nu een aantal maanden werkzaam bij ons als junior kwaliteitsverpleegkundige. Een mooi moment om eens terug te blikken op het proces, van zoektocht naar een nieuwe baan tot aanname en samenwerking met GrowWork.

Wat spreekt Roshnie aan in haar rol als junior kwaliteitsverpleegkundige?

“Ik dacht dat de functie voor kwaliteitsverpleegkundige alleen weggelegd was voor verpleegkundigen met jarenlange ervaring. Het was mij onbekend dat je als hbo-verpleegkundige starter ook al zo snel meer kan leren over deze functie. Maar het is zo fijn dat ik hierin de kans krijg om mijzelf te ontwikkelen in het overstijgende werk. Ik zou ook niet weten hoe ik dat anders moest doen. Tijdens de studie is alles vooral heel theoretisch en krijg je weinig coaching vanuit school. Dat je dat vanuit GrowWork nu wel krijgt is dan ook heel waardevol. Ook de opleiding die GrowWork aanbiedt is een goede leerschool”.

Wij waren heel blij om te horen dat Roshnie zo veel van leert van onze opleiding tot kwaliteitsverpleegkundige

“Bij de opleidingsdagen zie je dat er ook veel kwaliteitsverpleegkundigen van andere organisaties bij zitten, daar kun je ook weer van leren. De kwaliteit vind ik ook echt goed en ik merkte dat ik van begin tot eind geconcentreerd geluisterd en meegedaan heb. In mijn eerste lesdag heb ik allerlei dingen gehoord die ik tijdens de opleiding nog nooit eerder had gehoord, maar die wel heel belangrijk zijn in dit vak!”

De kwaliteitsopdrachten zijn voornamelijk in de ouderenzorg, iets dat Roshnie niet voor ogen had toen ze haar opleiding startte

“Toen ik met de opleiding startte, wilde ik sowieso het ziekenhuis in. Dit heb ik ook gedaan, maar ik ging mij steeds meer afvragen of dit echt bij mij paste. Ik ben heel erg van de persoonlijke zorg en aandacht, het échte menselijke contact, dat heb je niet altijd in het ziekenhuis. Ik vond het ziekenhuis wel een hele goede leerschool tijdens mijn stages!”

Een aantal pluspunten volgens Roshnie over functie als junior kwaliteitsverpleegkundige zijn:

  • De geaccrediteerde post-hbo opleiding tot kwaliteitsverpleegkundige;
  • Laagdrempelig contact met wie dan ook (trainers, coach, recruiter etc.);
  • Er wordt altijd gedacht in mogelijkheden;
  • De coaching vanuit Ursula, haar adviseur en coach.

En dat laatste puntje, dat is iets waar we natuurlijk nog even op door hebben gevraagd. Want hoe ervaar jij die coaching vanuit GrowWork?

“Ik ervaar heel veel steun van Ursula. Als er iets is, dan weet ik gelijk, ik stuur een appje en eind van de dag hebben we dan telefonisch contact. En Ursula is een heel fijn persoon, zij weet precies te zeggen wat ik op dat moment nodig heb. Dat helpt mij 100% in mijn eigen groeiproces. Ik heb nu ook dat ik op andere momenten Ursula in mijn hoofd hoor en aan haar tips en adviezen kan blijven denken, dat hou je toch bij je. Ursula coacht mij door diverse situaties heen. En dat helpt mij ook om overstijgende taken steeds beter op te pakken. Ook krijg ik steeds meer vertrouwen vanuit het team en de manager, dat helpt ook wel mee in mijn groeiproces.”

 

Wij zijn enorm blij met de samenwerking die wij met Roshnie hebben en vinden het geweldig om te zien dat zij in korte tijd al zoveel groeit. Roshnie, je bent een topper!

Ook werken met GrowWork?

Lees jij haar ervaringsverhaal en denk je: dit wil ik ook? Stuur dan een mailtje naar mariehillenaar@growwork.nl met daarin jouw CV, waarin je uiteraard ook de ruimte kan nemen om wat vragen te stellen. Wie weet schrijven we over een aantal maanden jouw ervaringsverhaal!