"Als verpleegkundige bij een zorgverzekeraar bekijk ik de zorg vanaf een hele andere kant"

Daisy, projectverpleegkundige
Werken bij GrowWork zorg 2 uitgelicht

Daisy werkt als verpleegkundige bij verschillende zorgverzekeraars op projectbasis. Ze heeft de opleiding tot doktersassistente en tot hbo-verpleegkundige afgerond, waarna ze drie jaar werkte als wijkverpleegkundige. Ze vertelt hoe haar praktijkervaring als wijkverpleegkundige goed van pas komt in haar functies bij zorgverzekeraars.

Hoe zien de werkzaamheden bij een zorgverzekeraar eruit?

“Als verpleegkundige bij een zorgverzekeraar controleer en beoordeel ik zorgplannen (ongecontracteerde wijkverpleging en pgb), heb ik telefonisch of via de mail contact met wijkverpleegkundigen en heb casuïstiek overleg met collega’s.”

,

Hoe ben je bij GrowWork terechtgekomen?

“Na het afronden van mijn hbo-v opleiding ben ik begonnen via GrowWork in de thuiszorg. Na de periode via GrowWork ben ik destijds door de organisatie overgenomen. Na drie jaar in de thuiszorg te hebben gewerkt, heb ik gekeken naar andere richtingen die mogelijk zijn als verpleegkundige. Er zijn veel kanten waar je op kunt in de directe en indirecte zorg. Het werken bij een zorgverzekeraar of zorgkantoor trok mijn aandacht en zo kwam GrowWork opnieuw op mijn pad.

Inmiddels werk ik alweer bijna twee jaar via GrowWork. Ik werk op projectbasis waarbij de duur van de opdrachten varieert. Het werken bij een zorgverzekeraar past goed bij mij omdat ik nog steeds bezig kan zijn met de zorg en veel contact heb met wijkverpleegkundigen, bijvoorbeeld over hoe ze de zorg hebben geïndiceerd. In deze gesprekken komt het goed van pas dat ik dit zelf praktijkervaring heb als wijkverpleegkundige. Ik vind het fijn dat ik in mijn werk nog steeds zorginhoudelijk bezig ben en de zorg nu vanaf een hele andere kant kan bekijken.”

Wat is voor jou het meest van toegevoegde waarde in de samenwerking met GrowWork?

‘’Op het moment dat ik wist dat ik een andere kant op wilde in de zorg wist ik nog niet zo goed wat ik wilde. Ik heb destijds een laagdrempelig en oriënterend gesprek gehad bij GrowWork met de insteek: dit is wat ik ongeveer wil, kunnen jullie me daarbij helpen? Ik had op de website al een aantal interessante vacatures gezien en hier kreeg ik tijdens het gesprek nog toelichting over. Vervolgens wilde ik goed nadenken over een volgende stap. Hierin was het fijn dat GrowWork meeging in mijn tempo. Door projectmatig te werken kom ik op meerdere werkplekken terecht. Door na een tijd weer in een andere functie te stappen of bij een andere organisatie te werken, duik ik steeds in een nieuw werkproces waar ik veel van leer en enthousiast van word.’’

Werken bij GrowWork?

Interesse om aan de slag te gaan bij een zorgverzekeraar? Hier vind je onze vacatures.